Prosinac 2023.
01.12.
31.12.
Poklon bon

Radionice

ŽIVIM I JEDEM ZDRAVO
17.03.2018

Radionica na kojoj ćemo ućiti  o hrani i njenom utjecaju na nas.

Pripremati ćemo hranu zajedno, zajedno ćemo je jesti jer upravo zajedničko kuhanje i konzumiranje hrane ima učinak na naše emocije.

Kada kuhamo hranu to je jedna vrsta meditacije, mindfullnesa. potrebni smo biti ovdje u trenutku. Slijediti korake koje moramo napraviti da bi dobili željeni rezultat. Pratiti mirise i okuse.

Doživljavamo svjesnost trenutka prisutni dok režemo, sjeckamo, dodajemo , mutimo , mješamo, mirišimo i isprobavamo hranu koju kuhamo.

Na ovoj radinici spremati ćemo jednostavna jela koja su dobra za naše tijelo. Naučiti čemo kako obrok može biti brzo i ukusno spravljen i optimalne energetske vrijednosti za nas.

Kada dijelimo hranu s empatijom odgovaramo na emocionalno stanje druge osobe , a za cilj imamo regulaciju emocija unutar nas ( naravno do sada smo to radili nesvjesno).

Pojasniti ćemo značaj podjele hrane, kuhanje za druge osobe i kako to djeluje na nas. Zašto imamo potrebu kuhati za druge.

Brojna istraživanja pokazuju kako ljudi mijenjaju svoje prehrambene navike  kada su pod utjecajem negativnih emocija.

Na ovoj radionici kuhanje iskoristiti ćemo kao vid meditacije. Ono što nam je do danas možda bili zamorno pogledati drugim očima i u trenutku kuhanja napraviti dobar osjećaj za nas.

Bilo da se borimo sa kilogramima ili ne iz našeg odnosa sa hranom možemo puno naučiti i saznati o sebi i emocijama koje se nalaze u nama.

Svima nam se događa to nepromišljeno popuštanje  prema hrani. Posebice ako nismo bili svjesni navale žudnje za hranom i za nju nismo spremini.

Naš apetit možemo gledati i kroz odraz tjelesne ili emocionalne gladi i možemo prepoznati ŠTO TO Mi Hranimo?

Upoznat ćete sebe iznutra.

Što je uzrok vašeg dosadašnjeg odnosa prema vašem tijelu, prema vama samima i prema hrani koju jedete?

Na koji način to možemo postići :

1. promijeniti način na koji razmišljamo o sebi

2. promijeniti način na koji razmišljamo o hrani

3. razumjeti što naše tijelo treba

4. struktura- da bi se stvorila navika za to je potrebno vremena

Imamo samo jedno tijelo, imamo samo jedan um i jednu dušu. Način na koji živimo naš život je naš vlastiti izbor i uvijek to možemo promijeniti.

Kuhat ćemo. razmjenjivati iskustva, doživljaje. Primjećivat ćemo osjećaje i emocije koje imamo kada kuhamo, pričamo o hrani ili samo mislimo na nju.

Naučiti čete kako se u kratko vrijeme može skuhati zdrav i fini obrok koji hrani sva vaša čula i tijelo.

Kada: 17.3.2018. / 13:00-18:00h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena:
Radionica: 1250kn
Popust za prijave do 3 dana ranije 45% Cijena: 690kn
Popust za prijave u paru 50%. Cijena: 1250kn (2 osobe) 

UPUTE ZA PLAĆANJE:

Mogućnost plaćanja u 3 rate. Posljednja rata mora biti uplaćena 2 dana prije tečaja.
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Živim i jedem zdravo
Poziv na broj: (OIB uplatitelja) 

Broj mjesta  je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju). Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. 
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.  Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju i kuhanju :)

Prošle radionice