Rujan 2023.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
8.
Radionica
08.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
9.
Radionica
09.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
11.
12.
13.
15.
Radionica
15.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
16.
Radionica
16.09.2023
Radionica
16.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
19.
20.
21.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
22.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
22.09.2023
23.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
23.09.2023
Radionica
23.09.2023
25.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
25.09.2023
26.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
26.09.2023
29.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
29.09.2023
Poklon bon

Radionice

Mala škola ULJA
07.03.2022

VAŽNO: Molimo Vas obavezno pročitajte napomene u vezi sudjelovanja OVDJE.

Rijetko koja namirnica ili makronutrijent izaziva toliko zbunjenosti i kontroverzi kao odabir ulja/masti. Unutar nekoliko desetljeća prošli smo sve faze, od bezmasne i low-fat hrane uz bezrezervno preporučavanje margarina do vraćanja životinjskim mastima, stavljanje naglaska na hladno prešana ulja i keto dijete.

Danas kupaca može birati između brojnih ulja, ali informacije kako i za što ga koristiti često su kontradiktorne.

- Da li se prži na maslinovom ulju ili na suncokretovom?

- Rafinacija ili hladno prešanje?

- Kokos, palma ili svinjska mast?

- Maslac ili margarin?

Na radionici ćete upoznati neka od glavnih ulja koja se mogu pronaći u trgovačkoj ponudi. Naučit ćemo nešto o njihovoj proizvodnji, nutritivnim vrijednostima i mogućnostima korištenja u svakodnevnom životu, prehrani i kuhanju.

Na radionici ćemo putem vođene degustacije upoznati sve navedeno za sljedeća ulja i masnoće: 

  • Maslinovo
  • Suncokretovo hladno prešano 
  • Suncokretovo rafinirano
  • Bučino ulje
  • Repičino ulje 
  • Rafinirano biljno ulje
  • Sezamovo ulje
  • Laneno ulje
  • Kokosovo ulje
  • Margarin

Radionicu vodi doc.dr.sc. Marko Obranović sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta zaposlen u Laboratoriju za tehnologiju ulja i masti te autor nekoliko popularno-znastvenih knjiga na temu ulja.
  

 Svi polaznici dobivaju diplomu.

 

VAŽNO: Molimo Vas obavezno pročitajte napomene u vezi sudjelovanja OVDJE.

 

Informacije

          Voditelj: Marko Obranović

            Kada: 21.2.2022. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 250kn

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru: 400kn

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

 

Veselimo se druženju!

Mala škola VINA
25.09.2023
Mala škola PIVA
26.09.2023
Prošle radionice