Listopad 2018.
01.10.
31.10.
4.
Radionica
04.10.2018
15.
Radionica
15.10.2018
16.
Ciklus radionica
16.10.2018 do 16.09.2018
27.
28.
Radionica
28.10.2018
29.
Radionica
29.10.2018

Radionice

Škola Slastičarstva 1.
27.09.2018

Pridruži se najslađoj školi u gradu! Ovladaj slastičarstvom kroz 10 radionica

Kolači ti nisu jača strana? Želiš usavršiti slastičarske vještine? Kupuješ kolače kad dolaze gosti? Želiš zadiviti dragu osobu tortom za rođendan? Napraviti vlastite keksiće ovog Božića?

Škola slastičarstva 1 je upravo za tebe!


Ideja Škole je savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine kroz 10 radionica. Krećemo od temeljnih prema zahtjevnijim slastičarskim elementima i tehnikama. Bilo da je tvoja razina početnička, napredna ili negdje između – na Školici ćeš naučiti ono što te zanima: osnove osnova i one male tajne koje čine razliku između dobrog i izvrsnog. Voditeljica ima slastičarstvo u malom prstu i pravi slastice za prste polizati! Želiš li naučiti, ovo je prilika da učiš od najbolje :)

U opuštenoj atmosferi na 10 radionica zajednički radimo više od 25 kolača. Po radionici pripremamo 2 - 4 recepata i učimo:

- slastičarske tehnike i karakteristike namirnica
- temeljne biskvite i kreme
- različite vrste tijesta: vučeno, dizano, prhko, kuhano
- isprobane recepte i kreativan pristup slastičarstvu
- praktične savjete i trikove
- uživati u napravljenim slasticama :)

TEME (Recepti po temama niže)

1. Osnovni biskviti / 27.9.

2. Osnovne kreme / 25.10.

3. Osnovna prhka tijesta u tri pite / 29.11.

4. Božićni keksići / 19.12.

5. Zdravije slastice / 30.1.

6. Osnovna dizana tijesta / 28.2.

7. Lisnato tijesto / 28.3.

8. Osnove muffina i cupcakesa / 25.4.

9. Vučena tijesta / 30.5.

10. Kuhana tijesta / 27.6.
 

Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.


Informacije
Voditeljice: Andrea Cukrov / Anja Bajt / Anita Kozina
Kada:  Rujan 2018. – Veljača 2019.

Jednom mjesečno – zadnji četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.

Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Prijave: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

 

Cijena

Škola slastičarstva 1 (10 radionica): 4500 kn
Popust 50 % za prijave za cijelu školu do 1.9.2018. (Iznos: 2250kn)
Cijena pojedine radionice: 450 kn

Popust za rane prijave 45% do 3 dana prije radionice/ Iznos: 255kn)

Popust 50% za prijave u paru ili dolazak na 2 radionice unutar ciklusa (Iznos 450kn)

Uplate
- Cijela škola (10 radionica)
Moguće platiti u 4 rate (po 1125,5 ili 562,5 kn, ovisno o datumu prijave)
Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do 1.09.2018. / druga do 10.11.2018. / treća do 10.01.2019. / Četvrta do 10.03.2019.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.

- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr

 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola slastičarstva 1 (za cijelu Školu) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
 

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

 

 

TEME

 

RUJAN / Osnovni biskviti

Joconde

Đenoveški

Sacher

Posluživanje: joconde uz slatko vrhnje i voće, đenoveški uz čoko ganache,  sacher uz marmeladu od marelice i čoko glazuru

 

LISTOPAD/ Osnovne kreme

Slastičarska krema

Čokoladni ganache

Francuski meringue.

Posluživanje: uz muffine (kakao/vanilija)

 

STUDENI / Osnovna prhka tijesta u tri pite

Pita od sira (cheescake)

Limun i meringue pita (lemon meringue pie)

Pita od čokolade

 

PROSINAC /  Božićni keksići

Gingerbread keksi

Biscotti / Cantuccini s bademima

Prhki keksi s pekmezom

Božićni truffles

 

SIJEČANJ / Zdravije slastice

Čoko mousse od avokada

Torta od sira s narančom i zobenim mekinjama

Keksići s kokosovim uljem i čokoladom

Zobeni kolač s jabukama

 

VELJAČA / Osnovna dizana tijesta

Makovnjača

Orehnjača

Buhtle (punjenje od marmelade)

 

OŽUJAK / Lisnato tijesto

Dvije vrste lisnatog tijesta

Nadjevi

 

TRAVANJ/ Osnove muffina i cupcakesa

Muffini s jagodama

Muffini s kokosom i višnjama

Čokoladni cupcakevi

Bijeli cupcakeovi

Kolač od mrkve

 

SVIBANJ / Vučena tijesta

Štrudla od sira s domaćim korama

Štrudla od jabuke s domaćim korama

 

LIPANJ / Kuhana tijesta

Princes krafne

Ekleri

Posluživanje: slastičarska krema i čoko ganache

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2018 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463