Prosinac 2023.
01.12.
31.12.
Poklon bon

Radionice

Kako jesti s više svijesti?
21.06.2022

Susret će obuhvatiti interaktivno predavanje  radionicu.

 

Predavanje

Tijekom predavanja upoznat ćete se s osnovama psihologije prehrane, tehnikom svjesnog jedenja i njezinim dobrobitima za vaše tjelesno i mentalno zdravlje.

Često hranu konzumiramo samo da „nismo gladni“ što potiče nesvjesno jedenje i nesvjestan odabir hrane, brzo jedenje što može biti popraćeno neugodnim emocijama poput srama ili grižnje savjesti. No, hranu bi trebali jesti „da nahranimo“ naše tijelo i um. Kada joj pristupamo na ovakav način, biramo svjesnije, jedemo sporije i uživamo u iskustvu jedenja bez ikakvog osuđivanja.

Svjesno jedenje jedna je od tehnika koja nam omogućuje izgradnju zdravog odnosa prema hrani čime preveniramo:

-restrikcije koje imaju negativan učinak na naše zdravlje

-prekomjerno konzumiranje hrane, grižnju savjesti ili sram nakon jela

-korištenje hrane za suočavanje s određenim životnim situacijama

Svjesnijim jedenjem i razvijanjem zdravog odnosa prema hrani preveniramo i razvoj poremećaja hranjenja koja mogu biti ozbiljni psihički poremećaji.

Radionica:

Na radionici „Kako svjesno jesti“ kroz zanimljivu vođenu degustaciju vježbat ćemo opažanje i svjesno jedenje te naučiti kako iskustveno primijeniti sve naučeno. Pripremite se za nešto jako zanimljivo!

O voditeljici

Anđela Jelić studij psihologije završila je na milanskom sveučilištu Universita Cattolica del Sacro Cuore. Diplomirala je 2018. na temu "Promoting Well-Being in Food Communication: The Effect of Message Framing". Nakon diplomskog studija, na istom sveučilištu upisuje te trenutno pohađa doktorski studij psihologije.

Od ranih početaka obrazovanja pa sve do danas sudjelovala je na brojnim konferencijama i seminarima. Članica je European Health Psychology Society, Association for Psychological Science, Associazione Italiana di Psicologia. Za vrijeme studija volontirala je u rehabilitacijskom centru u Milanu, a radno iskustvo je stekla i radeći kao psihološka savjetnica na projektu web journal, Santiago Psiche.

Iskustvo je dodatno stjecala kroz ulogu voditelja brojnih programa poput "Nudging for healthy food choice in University Caffetteria", "Glazba u domu za starija i nemoćne".

Recenzentica je udžbenika "Psihologija" za 2. i 3. razred gimnazije te također i kolumnistica za nekoliko portala. Gostovala je u nekoliko televizijskih i radijskih emisiji te podcasta predstavljajući važnost zdravog načina života. Tijekom doktorskog studija, na milanskom sveučilištu, radi i kao demonstratorica za kolegije Socijalna psihologija te Prehrana i način života. Povodom Svjetskog dana poremećaja hranjenja 2021. godine pokrenula je online kampanju na pod sloganom #VećaOdSvojeVeličine. S ciljem podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, posebice o prehrani i pozitivnoj psihologiji, pokrenula je i Instagram profil @lifestyle_psychology_ na kojem svakodnevno dijeli psiho edukativni sadržaj, organizira radionice te radi individualna online savjetovanja.

 

Svi polaznici dobivaju diplomu.

Informacije

          Voditeljica: Anđela Jelić / Lifestyle Psychology 

            Kada:  21.6.2022. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 300kn

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru: 500kn

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

 

Veselimo se druženju!

Prošle radionice