Prosinac 2023.
01.12.
31.12.
Poklon bon

Radionice

UPISI / Škola slastičarstva - OSNOVNA
09.11.2022

Pridruži se najslađoj školi u gradu! Ovladaj slastičarstvom kroz 10 radionica

Kolači ti nisu jača strana? Želiš usavršiti slastičarske vještine? Kupuješ kolače kad dolaze gosti? Želiš zadiviti dragu osobu tortom za rođendan? Napraviti vlastite keksiće ovog Božića?

Škola slastičarstva 1 je upravo za tebe!


Ideja Škole je savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine kroz 10 radionica. Krećemo od temeljnih prema zahtjevnijim slastičarskim elementima i tehnikama. Bilo da je tvoja razina početnička, napredna ili negdje između – na Školici ćeš naučiti ono što te zanima: osnove osnova i one male tajne koje čine razliku između dobrog i izvrsnog. Voditeljica ima slastičarstvo u malom prstu i pravi slastice za prste polizati! Želiš li naučiti, ovo je prilika da učiš od najbolje :)

U opuštenoj atmosferi na 10 radionica zajednički radimo više od 25 kolača. Po radionici pripremamo 2 - 4 recepata i učimo:

- slastičarske tehnike i karakteristike namirnica
- temeljne biskvite i kreme
- različite vrste tijesta: vučeno, dizano, prhko, kuhano
- isprobane recepte i kreativan pristup slastičarstvu
- praktične savjete i trikove
- uživati u napravljenim slasticama :)

TEME (Recepti po temama niže)

1. Osnovni biskviti / 9.11.

4. Božićni keksići / 14.12.

5. Zdravije slastice / 18.1.

2. Osnovne kreme /  8.2.

3. Osnovna prhka tijesta u tri pite / 8.3.

6. Osnovna dizana tijesta / 12.4.

7. Lisnato tijesto / 10.5.

8. Osnove muffina i cupcakesa / 14.6.

9. Vučena tijesta / 12.7.

10. Kuhana tijesta / u najavi
 

Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.

Broj mjesta je ograničen na 8 polaznika


Informacije
Voditelji: Anja Bajt / Darko Debić / Lucija Zebić
 

Kada:  Rujan 2022. – Lipanj 2023. / Deset termina jednom mjesečno; treća srijeda u mjesecu

Vrijeme: 18-20:30h

 

Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored. Prijavljeni na program biti će obaviješteni mailom.

 

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb


Prijave

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

Cijena

 

Cijena Škole slastičarstva / 10 radionica: 3750kn

Mogućnost plaćanja u 3 rate po 1250kn 

1. rata do 7.9.22.

2. rata do 7.12.22.

3. rata do 7.2.23.

 

Cijena za pojedinu radionicu: 450kn

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 765kn

 

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu primljenih uplata.

Preporučamo da izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Veselimo se druženju!

 

 

TEME

 

RUJAN / Osnovni biskviti

Joconde

Đenoveški

Sacher

Posluživanje: joconde uz slatko vrhnje i voće, đenoveški uz čoko ganache,  sacher uz marmeladu od marelice i čoko glazuru

 

LISTOPAD/ Osnovne kreme

Slastičarska krema

Čokoladni ganache

Francuski meringue.

Posluživanje: uz muffine (kakao/vanilija)

 

STUDENI / Osnovna prhka tijesta u tri pite

Pita od sira (cheescake)

Limun i meringue pita (lemon meringue pie)

Pita od čokolade

 

PROSINAC /  Božićni keksići

Gingerbread keksi

Biscotti / Cantuccini s bademima

Prhki keksi s pekmezom

Božićni truffles

 

SIJEČANJ / Zdravije slastice

Čoko mousse od avokada

Torta od sira s narančom i zobenim mekinjama

Keksići s kokosovim uljem i čokoladom

Zobeni kolač s jabukama

 

VELJAČA / Osnovna dizana tijesta

Makovnjača

Orehnjača

Buhtle (punjenje od marmelade)

 

OŽUJAK / Lisnato tijesto

Dvije vrste lisnatog tijesta

Nadjevi

 

TRAVANJ/ Osnove muffina i cupcakesa

Muffini s jagodama

Muffini s kokosom i višnjama

Čokoladni cupcakevi

Bijeli cupcakeovi

Kolač od mrkve

 

SVIBANJ / Vučena tijesta

Štrudla od sira s domaćim korama

Štrudla od jabuke s domaćim korama

 

LIPANJ / Kuhana tijesta

Princes krafne

Ekleri

Posluživanje: slastičarska krema i čoko ganache

Prošle radionice