Prosinac 2023.
01.12.
31.12.
Poklon bon

Radionice

Kako SVJESNO jesti & kuhati?
24.01.2023

U današnjem tempu života kuhanje nam je postalo kukanje, a konzumiranje hrane najčešće potreba da utažimo glad fizičku ili pak emocionalnu.

Uz veliku dostupnost  brzih rješenja poput (polu)pripremljene hrane ili dostava, pomalo smo se udaljili od hrane i zaboravili njezinu ulogu i važnost u našim životima.

Odnos prema hrani nije lako izgraditi u današnjem vremenu kada uz veliku ponudu svega što nam je dostupno naše sposobnosti za donijeti dobru odluku nerijetko zakažu pod utjecajem „dobre ponude“, akcije ili nekog drugog marketinškog alata. Danas kada nam se stalno negdje žuri i kada vrijeme za obrok jedva utrpamo u dnevni raspored ili pak preskočimo dajući prednost sastancima, trebali bismo pridati veću pažnju načinu na koji konzumiramo hranu.

Kuhanje i jedenje ne bi nam smjeli biti obveza, kukanje ili teret, već trenutak opuštanja, ugode i druženja.

Na radionici svjesnog kuhanja i jedenja upravo ćemo naučiti kako kuhanje doživjeti na ugodniji način i kako konzumiranje hrane pretvoriti u zdravi užitak. Započet ćemo s upoznavanjem u kuhinji i s pripremom određenih jela. Tijekom pripreme hrane pažnju ćemo usmjeravati na ono što i kako radimo: uključit ćemo sve naše osjete kojima ćemo dopustiti da probude našu znatiželju o hrani, fokusirat ćemo misli na „ovdje i sada“, opustiti se i zabaviti.

Dokazano je kako svjesno kuhanje i svjesno jedenje pozitivno utječu na osjećaj zadovoljstva, pažnju te istovremeno smanjuju stres i anksioznost. Kuhanje kao aktivnost potiče osjećaj vlastite vrijednosti, potiče samopouzdanje i ugodne emocije.

Ne zaboravimo da su kuhanje i jedenje načini brige o sebi, a kada kuhamo i za naše prijatelje i obitelj tada kuhanje poprima onu posebnu notu, a to je ljubav i zajedništvo.

 

 

O voditeljici

Anđela Jelić studij psihologije završila je na milanskom sveučilištu Universita Cattolica del Sacro Cuore. Diplomirala je 2018. na temu "Promoting Well-Being in Food Communication: The Effect of Message Framing". Nakon diplomskog studija, na istom sveučilištu upisuje te trenutno pohađa doktorski studij psihologije.

Od ranih početaka obrazovanja pa sve do danas sudjelovala je na brojnim konferencijama i seminarima. Članica je European Health Psychology Society, Association for Psychological ScienceAssociazione Italiana di Psicologia. Za vrijeme studija volontirala je u rehabilitacijskom centru u Milanu, a radno iskustvo je stekla i radeći kao psihološka savjetnica na projektu web journal, Santiago Psiche.

Iskustvo je dodatno stjecala kroz ulogu voditelja brojnih programa poput "Nudging for healthy food choice in University Caffetteria", "Glazba u domu za starija i nemoćne".

Recenzentica je udžbenika "Psihologija" za 2. i 3. razred gimnazije te također i kolumnistica za nekoliko portala. Gostovala je u nekoliko televizijskih i radijskih emisiji te podcasta predstavljajući važnost zdravog načina života. Tijekom doktorskog studija, na milanskom sveučilištu, radi i kao demonstratorica za kolegije Socijalna psihologija te Prehrana i način života. Povodom Svjetskog dana poremećaja hranjenja 2021. godine pokrenula je online kampanju na pod sloganom #VećaOdSvojeVeličine. S ciljem podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, posebice o prehrani i pozitivnoj psihologiji, pokrenula je i Instagram profil @lifestyle_psychology_ na kojem svakodnevno dijeli psiho edukativni sadržaj, organizira radionice te radi individualna online savjetovanja.

 

Svi polaznici dobivaju diplomu.

Informacije

          Voditeljica: Anđela Jelić / Lifestyle Psychology 

            Kada:  24.1.2023. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 450HRK / 60 EUR*

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 765 HRK / 102 EUR*

* Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.

 

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

 

Veselimo se druženju!

 

 

Prošle radionice