Subota ujutro najčešći je sinonim za druženje u gradu s najbližima, a postala je popularna za održavanje brunch-a (breakfast+lunch): kasnojutarnji obrok koji zamjenjuje doručak i ručak. Na ovoj radionici naučit ćete par poznatih brunch recepata koje ćete s lakoćom moći pripremati na okupljanju sa svojom obitelji ili prijateljima. P.S. brunch nije samo obrok u danu, brunch je stanje uma!
Pripremat će se 5 brzih i jednostavnih recepata, neizostavna mimosa, a bit će poslužena i kava jer kakva bi to inače subota ujutro bila. Recepti nisu komplicirani, a na ovoj radionici naučit ćete raditi domaću granolu, puno finiju i zdraviju od onih kupovnih, okusiti čari carskog drobljenca koji se posluživao austrijskim dvorovima, neizostavni avokado tost, tehniku pripreme kajgane, poširanih jaja i hollandaise umaka te shakshuku koja vam može biti i zamjena za brzinski ručak ili večeru preko tjedna, a nutritivno je bogato i fino jelo.
Recepti:
-
Domaća granola s grčkim jogurtom i voćem
-
Kaiserschmarrn- carski drobljenac s kompotom od višanja
-
Avokado tost sa kajganom i slaninom
-
Eggs Florentine
-
Shakshuka
-
Mimosa
Broj mjesta je ograničen na 8 – rezerviraj svoje!
Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!
O voditlejici
Zovem se Lucija Zebić i stojim iza food blog profila Zebronomie. Moj životni put se još od malih nogu vrtio oko kuhanja, i premda sam po struci socijalna radnica, nekim čudom me doveo u Centar za kulturu prehrane, pa sam tako od polaznice radionice postala voditeljica i asistentica kulinarskih radionica.
Osim toga dosta sam naučila i tokom 8 godina sezonskog rada u različitim restoranima na obali, a moj gastronomski opus obogatila su i putovanja gdje sam isprobavala i prikupljala različite lokalne recepture.
CKP mi je pružio pregršt novog znanja i vještina, s obzirom da sam asistirala svojim kolegama kuharima na XY radionica, te od njih pokupila brojne savjete, i na tome sam vrlo zahvalna. Jako volim kuhati za svoje najbliže, pa često koristim priliku da zovem ljude doma kod sebe na druženje uz hranu, a nema mi ljepšeg osjećaja nego vidjeti prazne tanjure i zadovoljne izraze na njihovu licu.
Samnom u CKP-u možete naučiti razna jela u cjelodnevnoj školi kuhanja koju vodim, a osim toga držim i Meksičku radionicu i teambuilding-e na kojima sami odabirete željenu kuhinju. Veselim se upoznavanju, druženju i kuhanju sa vama, a više o meni i mom radu pronađite ovdje.
Informacije
Voditelji: Lucija Zebić
Kada: 27.5.2023. / 10-12:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena: Cijena za radionicu je 450HRK / 60 EUR*
Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 765 HRK / 102 EUR*
* Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.
NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.
Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Veselimo se druženju!