Kuhanje te privlači, ali nikako da kreneš? Želiš usavršiti svoje kulinarske vještine? Želiš zadiviti dragu osobu večerom ? Napraviti vlastitu tjesteninu i kruh ove zime?
Mala škola kuhanja je upravo za tebe!
Ideja Škole kuhanja 1 je kroz 6 radionica u opuštenoj atmosferi zajednički pripremiti više od 25 recepata i kroz njih naučiti:
- kuharske tehnike i obradu namirnica
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove
TEME (detaljni opisi po temama niže)
1. Domaća tjestenina i umaci / 7.9.
2. Jela „na žlicu“ / 5.10.
3. Bijelo meso / 2.11.
4. Crveno meso / 7.12.
5. Riba i plodovi mora / TBA
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) / TBA
Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.
Broj mjesta je ograničen na 8 polaznika
Informacije
Voditelji: Anja Bajt / Darko Debić / Lucija Zebić
Kada: Rujan 2023. – Veljača 2024. / Šest termina jednom mjesečno; prvi četvrtak u mjesecu
Vrijeme: 18-20:30h
Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored. Prijavljeni na program biti će obaviješteni mailom.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Prijave
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
Cijena
Cijena Škole kuhanja / 6 radionica: 331,00 EUR
Mogućnost plaćanja u 2 rate po 165,50 EUR
1. rata do 4.9.2023.
2. rata do 4.12.2023.
Cijena za pojedinačne prijave
Radionicia 65, 00 EUR
Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 110,00 EUR
NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu primljenih uplata.
Preporučamo da izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Veselimo se druženju!
TEME
1. Rujan / Domaća tjestenina i umaci
- Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
- Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
- Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
- Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje
2. Listopad / Jela „na žlicu“
- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma
3. Studeni / Bijelo meso
- Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
- Priprema piletine i trančiranje piletine
- Kuhanje umaka od batka i zabatka
- Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
- Priprema salete s piletinom za predjelo
- Priprema pire krumpira za prilog
4. Prosinac / Crveno meso
- Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
- Priprema ramsteka
- Priprema umaka od junećeg buta
- Priprema njoka za prilog
- Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek
5. Siječanj / Riba i plodovi mora
- Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
- Pripremanje i filetiranje skuše
- Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
- Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
- Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji
6. Veljača / Domaći kruh i namazi (slani i slatki)
- Focaccia
- Irski soda kruh
- Pita kruh
- Grisini
- Tapenada
- Hummus
- Pileća pašteta
- Namaz od lješnjaka
- Speculatius namaz