Pridruži se najslađoj školi u gradu! Ovladaj slastičarstvom kroz 10 radionica
Kolači ti nisu jača strana? Želiš usavršiti slastičarske vještine? Kupuješ kolače kad dolaze gosti? Želiš zadiviti dragu osobu tortom za rođendan? Napraviti vlastite keksiće ovog Božića?
Škola slastičarstva 1 je upravo za tebe!
Ideja Škole je savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine kroz 10 radionica. Krećemo od temeljnih prema zahtjevnijim slastičarskim elementima i tehnikama. Bilo da je tvoja razina početnička, napredna ili negdje između – na Školici ćeš naučiti ono što te zanima: osnove osnova i one male tajne koje čine razliku između dobrog i izvrsnog. Voditeljica ima slastičarstvo u malom prstu i pravi slastice za prste polizati! Želiš li naučiti, ovo je prilika da učiš od najbolje :)
U opuštenoj atmosferi na 10 radionica zajednički radimo više od 25 kolača. Po radionici pripremamo 2 - 4 recepata i učimo:
- slastičarske tehnike i karakteristike namirnica
- temeljne biskvite i kreme
- različite vrste tijesta: vučeno, dizano, prhko, kuhano
- isprobane recepte i kreativan pristup slastičarstvu
- praktične savjete i trikove
- uživati u napravljenim slasticama :)
TEME (Recepti po temama niže)
1. Osnovni biskviti / 11.10.
2. Osnovne kreme / 9.11.
3. Božićni keksići / 14.12.
4. Zdravije slastice / TBA
5. Osnovna prhka tijesta u tri pite / TBA
6. Osnovna dizana tijesta / TBA
7. Lisnato tijesto / TBA
8. Osnove muffina i cupcakesa / TBA
9. Vučena tijesta / TBA
10. Kuhana tijesta / TBA
Detalji i recepti na dnu!
Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.
Broj mjesta je ograničen na 8 polaznika
Informacije
Voditelji: Anja Bajt / Darko Debić / Lucija Zebić
Kada: Listopad 2023. – Srpanj2024. / Deset termina jednom mjesečno; drugi četvrtak u mjesecu
Vrijeme: 18-20:30h
Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored. Prijavljeni na program biti će obaviješteni mailom.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Prijave
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
Cijena
Cijena Škole kuhanja / 10 radionica: 552,50 EUR
Mogućnost plaćanja u 3 rate po 184,00 EUR
1. rata do 9.10.2023.
2. rata do 4.12.2023.
3. rata do 4.2. 2024.
Cijena za pojedinačne prijave
Radionicia 65, 00 EUR
Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 110,00 EUR
NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu primljenih uplata.
Preporučamo da izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Veselimo se druženju!
.....
TEME
RUJAN / Osnovni biskviti
Joconde
Đenoveški
Sacher
Posluživanje: joconde uz slatko vrhnje i voće, đenoveški uz čoko ganache, sacher uz marmeladu od marelice i čoko glazuru
LISTOPAD/ Osnovne kreme
Slastičarska krema
Čokoladni ganache
Francuski meringue.
Posluživanje: uz muffine (kakao/vanilija)
STUDENI / Osnovna prhka tijesta u tri pite
Pita od sira (cheescake)
Limun i meringue pita (lemon meringue pie)
Pita od čokolade
PROSINAC / Božićni keksići
Gingerbread keksi
Biscotti / Cantuccini s bademima
Prhki keksi s pekmezom
Božićni truffles
SIJEČANJ / Zdravije slastice
Čoko mousse od avokada
Torta od sira s narančom i zobenim mekinjama
Keksići s kokosovim uljem i čokoladom
Zobeni kolač s jabukama
VELJAČA / Osnovna dizana tijesta
Makovnjača
Orehnjača
Buhtle (punjenje od marmelade)
OŽUJAK / Lisnato tijesto
Dvije vrste lisnatog tijesta
Nadjevi
TRAVANJ/ Osnove muffina i cupcakesa
Muffini s jagodama
Muffini s kokosom i višnjama
Čokoladni cupcakevi
Bijeli cupcakeovi
Kolač od mrkve
SVIBANJ / Vučena tijesta
Štrudla od sira s domaćim korama
Štrudla od jabuke s domaćim korama
LIPANJ / Kuhana tijesta
Princes krafne
Ekleri
Posluživanje: slastičarska krema i čoko ganache