Ključne riječi kojima opisujemo šrilankansku kuhinju su riža, kokos i bogatstvo začina. Na šrilankansku kuhinju utjecali su susjedi iz regije, ali i razni kolonizatori tijekom povijesti. Neka od najpoznatijih jela su Rice and curry - riža kuhana na pari uz dodatak jednog ili više currya koji mogu biti povrtni, mesni ili riblji, u pratnji sambola - začinske mješavine; Hoppers i String Hoppers - razne vrste palačinki koje se jedu za doručak ili kao prilog; Kottu - sjeckana kombinacija beskvasnog kruha, povrća i mesa; Lamprais - nekoliko raznih jela zamotanih i pečenih u listu banane; Watalappam - puding od kokosovog mlijeka, palminog šećera i kardamoma.
Zajednički pipremamo i večeramo
Curry od buče
Devilled chicken, riža
Sambal od svježeg kokosa
String hoppers ( domaći rezanci od rižinog brašna)
Watalappan, rožata s kokosovim mlijekom i kardamomom
Svi polaznici dobivaju dva dara: Diplomu i recepte!
Voditelj Darko Debić krije se iza slasnog, bogatog, putopisnog bloga Samo jedan griz ...
O sebi kaže... Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice, prateći sezonu, jer namirnice koje dospijevaju u određeno godišnje doba, tada su i na vrhuncu svoje nutritivne vrijednosti. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Na nagovor prijatelja (i njihovo traženje recepata za isprobana jela) pokrenuo sam blog Samo jedan griz i istoimeni profil na Instagramu.
Informacije
Kada: 26.6.2019. / 18-20:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
Cijena: Cijena za radionicu i večeru je 500kn
Popust: 45% za uplate do 3 dana prije (275kn)
50% za dvije kupljene radionice (500kn)*
*dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.
Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!
Veselimo se druženju i kuhanju :)