Na ovoj radionici naučit ćete kako napraviti mekana bao peciva i savršeno hrskave gyoze kod kuće.
Radimo tijesto od nule, pripremamo nadjeve i prolazimo ključne tehnike za oba jela.
Fokus je na praktičnom radu – zamijesit ćemo tijesto za bao, naučiti kako ga fermentirati i kuhati na pari, dok ćemo za gyoze proći tehniku punjenja, zatvaranja i prženja.
Radimo s dva tipa nadjeva za svako jelo – klasične mesne i vegetarijanske varijante.
Na radionici ćete naučiti kako:
Napraviti tijesto za bao i pravilno ga fermentirati
Oblikovati i kuhati bao peciva na pari
Pripremiti dva različita nadjeva za bao
Napraviti tijesto za gyoze i oblikovati ih ručno
Zatvoriti gyoze tako da ostanu kompaktne tijekom pečenja
Ispeći gyoze da budu hrskave s donje strane, a sočne iznutra
Napraviti jednostavne umake koji upotpunjuju okuse
Recepti koje pripremamo:
Gyoza sa svinjetinom
Gyoza s gljivama
Bao s prženom korejskom piletinom
Bao sa svinjskom potrbušinom
Radimo sve od početka, bez prečaca, tako da sve možete ponoviti kod kuće.