Kulinarska radionica

Domaća tjestenina – Napredna – 16.12.2024.

Kulinarska radionica posvećena modernoj interpretaciji dalmatinske kuhinje! Ova radionica će vas odvesti na putovanje kroz suvremene inovacije i tradicionalne okuse našeg prekrasnog mediteranskog područja.

Pregled

Informacije o radionici

U ovoj radionici ćemo istražiti tjesteninu talijanske pokrajine Emilie-Romanje.

Proći ćemo kroz izradu nekih od najpoznatijih tjestenina regije te napraviti jelo sa svakom od njih. Emilia-Romanja je svjetski poznata kao jedna od najutjecajnijih kulinarskih regija, najpoznatija po svojoj tjestenini i siru Parmigiano Reggiano.

Proći ćemo kroz povijest tjestenine u Italiji, razlike između tjestenine sjevera i juga, kompletan proces izrade tjestenine od odabira brašna i jaja, korištenja pašta mašine, kuhanja te naučiti raditi tagliatelle, pappardelle, garganelli, kao i punjenu tjesteninu, raviole i agnolotte.

Radionica će također uključivati i praksu kuhanja, gdje ćete imati priliku sami sudjelovati u izradi tjestenine, umaka i na kraju isprobati jela. Također ćete naučiti kako skladištiti svježu tjesteninu da je možete imati spremnu za bilo kada.



Naučit ćete:

– Izradu tagliatelle, pappardelle, garganelli – Izradu punjene tjestenine, raviola i agnolotta – Kako zamijesiti tjesteninu, razviti gluten te laminirati tijesto u pašta mašini – Neke od najpoznatijih umaka za tjesteninu poput ragùa – Izradu jela sa svježom tjesteninom – Skladištenje svježe tjestenine



Jela:

– Pappardelle s ragùom – Tagliatelle s pestom od graška, mentom i burratom – Garganelli u umaku od gljiva s hrskavom pancetom – Ravioli punjeni bučom u umaku od smeđeg maslaca i kadulje – Agnolotti punjeni ricottom u marinara umaku

Voditelj radionice:

Prijavite se sada

Datum:

16/12/2024

Vrijeme:

18:00 - 20:30

Lokacija:

Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena:

70 EUR

Popust za dolazak u paru je 15%: 119 EUR

2024 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.