U ovoj radionici ćemo istražiti tjesteninu talijanske pokrajine Emilie-Romanje.
Proći ćemo kroz izradu nekih od najpoznatijih tjestenina regije te napraviti jelo sa svakom od njih. Emilia-Romanja je svjetski poznata kao jedna od najutjecajnijih kulinarskih regija, najpoznatija po svojoj tjestenini i siru Parmigiano Reggiano.
Proći ćemo kroz povijest tjestenine u Italiji, razlike između tjestenine sjevera i juga, kompletan proces izrade tjestenine od odabira brašna i jaja, korištenja pašta mašine, kuhanja te naučiti raditi tagliatelle, pappardelle, garganelli, kao i punjenu tjesteninu, raviole i agnolotte.
Radionica će također uključivati i praksu kuhanja, gdje ćete imati priliku sami sudjelovati u izradi tjestenine, umaka i na kraju isprobati jela. Također ćete naučiti kako skladištiti svježu tjesteninu da je možete imati spremnu za bilo kada.
Naučit ćete:
– Izradu tagliatelle, pappardelle, garganelli
– Izradu punjene tjestenine, raviola i agnolotta
– Kako zamijesiti tjesteninu, razviti gluten te laminirati tijesto u pašta mašini
– Neke od najpoznatijih umaka za tjesteninu poput ragùa
– Izradu jela sa svježom tjesteninom
– Skladištenje svježe tjestenine
Jela:
– Pappardelle s ragùom
– Tagliatelle s pestom od graška, mentom i burratom
– Garganelli u umaku od gljiva s hrskavom pancetom
– Ravioli punjeni bučom u umaku od smeđeg maslaca i kadulje
– Agnolotti punjeni ricottom u marinara umaku