Izrađujemo krafne, fritule i churrose te učimo kako napraviti mekano i aromatično dizano tijesto.
Na radionici pripremamo tri klasika pokladnog razdoblja. Naučit ćemo kako napraviti aromatične i pahuljaste krafne s pekmezom, kuhano tijesto za španjolske churrose s čokoladnim umakom te jednostavne i brze fritule.
Na ovoj radionici naučit ćete:
• kako napraviti tijesto za krafne i trikove za izradu kvalitetnog dizanog tijesta (rad s kvascem, miješenje, odabir brašna)
• kako izraditi pâte à choux – hrskavo tijesto za španjolske churrose koje se koristi i za nama poznatije princes krafne
• kako napraviti brze fritule bez dizanja – gotove u pola sata
• kako pravilno ispržiti tijesto
Recepti koje pripremamo:
– krafne s pekmezom/čokoladom
– Gazpacho (hladna juha od rajčica)
– krafne s pekmezom/čokoladom
– brze fritule