Pridruži se najslađoj školi u gradu! Ovladaj slastičarstvom kroz 10 radionica.
Ideja Škole je savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine kroz 10 radionica. Krećemo od temeljnih prema zahtjevnijim slastičarskim elementima i tehnikama. Bilo da je tvoja razina početnička, napredna ili negdje između – na Školici ćeš naučiti ono što te zanima: osnove osnova i one male tajne koje čine razliku između dobrog i izvrsnog. Voditeljica ima slastičarstvo u malom prstu i pravi slastice za prste polizati! Želiš li naučiti, ovo je prilika da učiš od najbolje. 🙂
U opuštenoj atmosferi na 10 radionica zajednički radimo više od 25 kolača. Po radionici pripremamo 2 – 4 recepata i učimo:
– slastičarske tehnike i karakteristike namirnica
– temeljne biskvite i kreme
– različite vrste tijesta: vučeno, dizano, prhko, kuhano
– isprobane recepte i kreativan pristup slastičarstvu
– praktične savjete i trikove
– uživati u napravljenim slasticama 🙂
TEME (detaljni opisi po temama niže)
1. Osnovni biskviti / 18.9.2024.
2. Osnovne kreme
3. Osnovna prhka tijesta u tri pite
4. Božićni keksići
5. Zdravije slastice
6. Osnovna dizana tijesta
7. Lisnato tijesto
8. Osnove muffina i cupcakesa
9. Vučena tijesta
10. Kuhana tijesta
INFORMACIJE
– Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.
Rujan 2024. – Veljača 2025.
Jednom mjesečno – DATUM NAJAVLJUJEMO DO 25. MJESEC RANIJE
Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.
TEME
RUJAN / Osnovni biskviti
Joconde
Đenoveški
Sacher
Posluživanje: joconde uz slatko vrhnje i voće, đenoveški uz čoko ganache, sacher uz marmeladu od marelice i čoko glazuru
LISTOPAD/ Osnovne kreme
Slastičarska krema
Čokoladni ganache
Francuski meringue
Posluživanje: uz muffine (kakao/vanilija)
STUDENI / Osnovna prhka tijesta u tri pite
Pita od sira (cheescake)
Limun i meringue pita (lemon meringue pie)
Pita od čokolade
PROSINAC / Božićni keksići
Gingerbread keksi
Biscotti / Cantuccini s bademima
Prhki keksi s pekmezom
Božićni truffles
SIJEČANJ / Zdravije slastice
Čoko mousse od avokada
Torta od sira s narančom i zobenim mekinjama
Keksići s kokosovim uljem i čokoladom
Zobeni kolač s jabukama
VELJAČA / Osnovna dizana tijesta
Makovnjača
Orehnjača
Buhtle (punjenje od marmelade)
OŽUJAK / Lisnato tijesto
Dvije vrste lisnatog tijesta
Nadjevi
TRAVANJ/ Osnove muffina i cupcakesa
Muffini s jagodama
Muffini s kokosom i višnjama
Čokoladni cupcakevi
Bijeli cupcakeovi
Kolač od mrkve
SVIBANJ / Vučena tijesta
Štrudla od sira s domaćim korama
Štrudla od jabuke s domaćim korama
LIPANJ / Kuhana tijesta
Princes krafne
Ekleri
Posluživanje: slastičarska krema i čoko ganache