Te namirnice možda biste bacili, jer ne znate šta s njima. Cilj nam je zaprljati što manje posuđa, u što manje vremena.
Evo kako sve to radimo:
– Pirjamo povrće te radimo juhu ili umak.
– Kuhani krumpir pretvaramo u krekere.
– Špecle sa jajima ili bez njih. Špecle ili ljevanci su brza tjestenina koju možemo pripremiti bez velike pripreme i sa doslovce dvije posude. Možemo je pripremiti u većim količinama te staviti u hladnjak te koristiti po potrebi.
– Kako koristiti mandolinu i zašto.
– Najkorisnije što će te naučiti je iskoristiti i uštedjeti namirnice, vrijeme ali i vodu jer nećete prljati puno posuđa te će te na što manjom radnom površinom sve to napraviti.
Na radionici učimo:
– Napraviti krem juhu i krutone od starog kruha
– Krekere od kuhanog krumpira
– Špecle
– Složence od povrća ili kis
– Koje začine možete kombinirati sa kojim povrćem
– Koristiti ćemo se tehnikama sjeckanja povrća, pirjanja, blendanja
– Rezanja povrća na mandolinu
– Pirjanje i blendanje povrća za umake i kreme
Sve to naučiti ćete prilagoditi trenutnim namirnicama u vašem domu.
Recepti koje pripremamo:
-Juha od povrća sa starim kruhom
-Mafini od povrća ili ostataka drugih namirnica
– Špecle sa umakom ili zapečene
– Pita ili kiš
– Salata s pestom
– Krekeri od kuhanog krumpira