Poklon bon

Voditeljica

Žanina Žigo

Izrada kolača oduvijek me privlačila i opuštala, iako me život nije odveo na put na kojemu bi se time bavila profesionalno.

Volim raditi slastice, učiti od profesionalaca, proučavati stručnu literaturu što me i dovelo do Centra za kulturu prehrane u kojemu sam gradila i dopunjavala znanja i iskustvo dalje.

Često su moje torte moji izvorni recepti koji nastaju u mojoj mašti, a ako je potrebno i imamo neku posebnu temu promišljam o sadržaju slastice i povezujem ju sa cjelokupnim menijem. Ponekad za poklon i po želji, nekome napravim tortu ili slasticu po svome receptu. Budući da sam u životu vezana za otok Rab bilo bi mi neprirodno baviti se izradom kolača, a ne znati izraditi tradicionalnu rapsku/hrvatsku slasticu – Rapsku tortu. O njezinoj izradi učila sam od susjeda, bake, mame, interneta, degustirala torte drugih „majstorica“. Sigurno sam Rapsku tortu izradila više od 200 puta. Rapska torta zaista je predivna slastica za kojom raste interes svakim danom, predivno se uklapa u domjenke, odličan je izbor za poklon, a praktična je jer nakon što je izradite može dugo stajati do konzumacije. Mnogi me pitaju recept, no čim ga čuju pitaju me možemo li tortu jednom izraditi zajedno. To me inspiriralo da svoje znanje prenesem dalje jer na taj način dugoročno ugrađujem sebe u ljepotu tradicije i dijeljenja.

Više o meni i mom radu pronađite OVDJE.

Centar za kulturu prehrane Žanina Žigo

2024 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.