Poklon bon

Projekti

Unaprjeđivanje zdravlja i prehrane

Ponosni smo na utjecaj koji naši projekti imaju na pojedince i zajednicu, te nastavljamo s radom na novim inicijativama koje će dalje unaprijediti zdravlje i dobrobit ljudi. Pratite nas za najnovije novosti i pridružite se našim projektima kako biste i vi postali dio ove pozitivne promjene.

Radionica Sushi / 2023.
Radionice: Peciva za burgere / Alternativni načini serviranja burgera / Vege burgeri.
Edukacija s kulinarskom radionicom. Tema: Zdrava prehrana / 1.2018.
Američki časopis za kulturu stola u suradnji s Centrom za kulturu prehrane pripremio je radionicu pripreme i konzerviranja hrane.
Posjetile su nas dame iz IWC-a, educirali smo se o nutritivnim vrijednostima jesenkih namirnica, a zatim i kuhali te degustirali jela od buče i kestenja te, drugom prilikom, azijske hrane.
Edukacija za provođenje kulinarskih radionica za turiste / 3.2018.

Edukacija profesionalnih kuhara u ALH

  • 2018. / Veganska i vegetarijanska kuhinja; Indijska kuhinja; Kuhinja bez laktoze; Kuhinja
    bez glutena; Sirovi kolači
  • 2019. / Veganska i vegetarijanska kuhinja; Halal kuhinja; Kuhinja bez glutena; Indijska kuhinja, Azijski doručak; Sirove slastice.
  • 2020. / Veganska i vegetarijanska kuhinja; Kuhinja bez glutena; Indijski deserti,
    Azijski deserti.
  • 2021. / Hladni Buffet Doručak
  • 2022. / Topli Buffet Doručak
  • 2023. / Serviranje večere.
Edukacija profesionalnih kuhara / Veganska i vegetarijanska kuhinja / 3.2019.
Edukacija kuhara za pripremu zdravih obroka / 4.2019.
Predavanje nutricionista s kulinarskom radionicom na temu glutena i bezglutenske prehrane / 5.2019.
Autorski program CKP-a putem kojeg kroz različite teme kreiramo prostor da roditelji i djeca grade dobar i zdrav odnos prema zajednički provedenom vremenu u kuhinji kroz pripremu zdravih obroka / Provedeno 70+ radionica.
Autorski program CKP-a za timove i firme koji kroz stvaranje ugodne atmosfere, coaching-komunikaciju i interaktivnu kulinarsku radionicu i pripremu 12 zdravih jela koja su jednostavna za pripremu i praktična za ponijeti na posao gradi svijest i motivira pojedince za zdraviju prehranu i preuzimanje odgovornosti za nju. Fokus i cilj radionice je osvijestiti i pružiti alate i smjernice za organizaciju vlastite prehrane kao i prehrane tima / Provedeno 80+ radionica.
Projekt „3,2,1 kreni!“ za prevenciju i tretiranje pretilosti adolescenata / 12 edukacija s kulinarskim radionicama za roditelje i djecu / 2018.-2019.
Donacija Udruzi Nismo same za projekt „Nisi sama, ideš s nama“ / 10.2019.
Radionica za kuharice: Zdravija prehrana u vrtićima.
Radionica za kuharice: Zdravija prehrana u vrtićima.
Predavanje za roditelje o prehrani djece predškolske dobi.
2023. Kulinarske radionice za djecu i roditelje / Kulinarske radionice za mlade.

Sudjelovali smo na 10. Tjednu restorana. Moto manifestacije je „Vrhunska gastronomija dostupna svakome“ prema formuli slijed od tri jela + (ponegdje) čaša vina = 100 kn. Prva smo i jedina alternativa restoranu, a naš je moto „U restoranu se družite za stolom, a kod nas i u kuhinji – mjestu gdje je uvijek najbolja zabava!“ Naši formula: Kulinarska radionica, priprema i uživanje u večeri + čaša vina. Gosti su se zabavili u kuhinji učeći kuhati slijed od 3 jela koja su zatim zajednički blagovali te nazdravili čašom vina. Tražilo se mjesto više!

Ordinacija.hr partner je na projektu Zdravi tanjur – Akademija zdravog kuhanja gdje učimo o pravilnoj prehrani, a kuhamo fino i zdravo!
Na Kongresima dijabetologa u Rovinju (svibanj, 2012.) te u Dubrovniku (srpanj, 2013.), održana su tematska predstavljanja hrane u okviru zadanih tema: Istarske delicije (Rovinj) te Bogatstvo maslinovih ulja i dalmatinski pršut (Dubrovnik).
U poznatoj emisiji gostovali smo dva puta i raspravljali o unosu soli kroz hranu te o zdravom mršavljenju u rubrici Zdravlje iz kuhinje.
U Studentskom je centru, u sklopu Velesajma kulture, održano izlaganje na temu: Jedem zdravo i fino!
Promičemo tradicionalne proizvode kako bismo očuvali kulturno i gastronomsko naslijeđe! Tijekom veljače, ožujka i travnja 2013. godine uspješno smo održali niz predstavljanja u suradnji s predstavnicima Vukovarsko – srijemske županije na temu slavonskih listarića, slavonske šunke i slavonskih čvaraka.
Na najslasnijem zagrebačkom festivalu, Zagreb Coffee & Chocofest, sudjelujemo s dva vrlo zanimljiva predavanja: Putovanje u vremenu na kockici čokolade i zrnu kave – Povijest i priče o čokoladi i kavi (Anja Bajt) te Čarolija naša svagdašnja – Psihološko djelovanje kave i čokolade (Vanja Varga).
Povodom programa Tjedna bučinog ulja Hrvatske (15. – 21. 10. 2012.) u Centru za kulturu prehrane se uspješno održala promocija bučinog ulja i gastro radionica. Bučino ulje je bilo predstavljeno kao fenomen u modernoj kuhinji, a nisu zanemarena vrlo vrijedna nutricionistička svojstva bučinog ulja. Nakon predavanja sudionici radionice su uživali u kulinarskim majstorijama poznatog chefa Roberta Slezaka.
Na poziv fitness centra, na danima otvorenih vrata za zainteresiranu publiku održano je predavanje na temu Mladi i vitki.
U suradnji s Afroditom, održano je predavanje o zdravoj prehrani za kozmetičare i radnike u industriji ljepote.
U Orlando fitness centru održane su grupne edukacije o prehrani s naglaskom na prehranu fizički aktivnih osoba, te promocija Step by step programa mršavljenja.
Sudjelovanje u emisiji U dobroj formi na temu: Nutricionističke vrijednosti bučinog ulja te sudjelovanje u emisiji Obiteljski magazin na temu: Prehrana trudnica, dojilja, djece i adolescenata.
Organizatorice najslađeg festivala u Hrvatskoj, Slatki gušti, slastice su dovele i u Centar! Uživali smo u slastičarskim radionicama poznatih slastičara, guštali, učili i degustirali. Sudjelovali su: slastičarnice Amelie, M&M, Cukeraj, Le Kolač, restoran Vegehop, Belcolade čokolade.

2024 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.