Pridruži se najslađoj školi u gradu! Ovladaj slastičarstvom kroz 10 radionica
Kolači ti nisu jača strana? Želiš usavršiti slastičarske vještine? Kupuješ kolače kad dolaze gosti? Želiš zadiviti dragu osobu tortom za rođendan? Napraviti vlastite keksiće ovog Božića?
Škola slastičarstva 1 je upravo za tebe!
Ideja Škole je savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine kroz 10 radionica. Krećemo od temeljnih prema zahtjevnijim slastičarskim elementima i tehnikama. Bilo da je tvoja razina početnička, napredna ili negdje između – na Školici ćeš naučiti ono što te zanima: osnove osnova i one male tajne koje čine razliku između dobrog i izvrsnog. Voditeljica ima slastičarstvo u malom prstu i pravi slastice za prste polizati! Želiš li naučiti, ovo je prilika da učiš od najbolje :)
U opuštenoj atmosferi zajednički radimo više od 25 kolača. Po radionici pripremamo 2 - 4 recepata i učimo:
- slastičarske tehnike i karakteristike namirnica
- temeljne biskvite i kreme
- različite vrste tijesta: vučeno, dizano, prhko, kuhano
- isprobane recepte i kreativan pristup slastičarstvu
- praktične savjete i trikove
- uživati u napravljenim slasticama :)
Teme:
1. Osnovni biskviti / 14.9.
2. Osnovne kreme / 12.10.
3. Osnovna prhka tijesta u tri pite / 16.11.
4. Božićni keksići / 14.12.
5. Zdravije slastice / 25.1.
6. Osnovna dizana tijesta / 8.2.
7. Lisnato tijesto / 15.3.
8. Osnove muffina i cupcakesa / 12.4.
9. Vučena tijesta / 17.5.
10. Kuhana tijesta / 14.6.
(Na dnu teksta detaljno raspored po radionicama!)
Polaznici radionica dobivaju 2 dara: diplomu, recepte
Informacije
Voditeljica: Andrea Cukrov / Anja Bajt
Kada: rujan 2017. – lipanj 2018. / jednom mjesečno – drugi četvrtak u mjesecu od 18-20:30h. Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena Škole slastičarstva 1 (10 radionica): 4500 kn
Popust 50 % za prijave za cijelu školu do 1.9.2017. (Iznos: 2250 kn)
Cijena pojedine radionice: 450 kn
Popust za rane prijave 45% (do 3 dana prije radionice/ Iznos: 255kn)
Popust za prijave u paru ili dolazak na 2 radionice unutar ciklusa 50% (Iznos 450kn)
Uplate
- Cijela škola (10 radionica)
Moguće platiti u 3 rate (po 750 ili 1500kn, ovisno o datumu prijave)
Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do 1.09.2017. / druga do 10.11.2017. / treća do 10.01.2017.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.
- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola slastičarstva 1 (za cijelu Školu) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.
TEME
RUJAN / 14.9. Osnovni biskviti
Joconde
Đenoveški
Sacher
Posluživanje: joconde uz slatko vrhnje i voće, đenoveški uz čoko ganache, sacher uz marmeladu od marelice i čoko glazuru
LISTOPAD/ 12.10. Osnovne kreme
Slastičarska krema
Čokoladni ganache
Francuski meringue.
Posluživanje: uz muffine (kakao/vanilija)
STUDENI / 16.11. Osnovna prhka tijesta u tri pite
Pita od sira (cheescake)
Limun i meringue pita (lemon meringue pie)
Pita od čokolade
PROSINAC / 14.12. Božićni keksići
Gingerbread keksi
Biscotti / Cantuccini s bademima
Prhki keksi s pekmezom
Božićni truffles
SIJEČANJ / 25.1. Zdravije slastice
Čoko mousse od avokada
Torta od sira s narančom i zobenim mekinjama
Keksići s kokosovim uljem i čokoladom
Zobeni kolač s jabukama
VELJAČA / 8.2. Osnovna dizana tijesta
Makovnjača
Orehnjača
Buhtle (punjenje od marmelade)
OŽUJAK / 15.3. Lisnato tijesto
Dvije vrste lisnatog tijesta
Nadjevi
TRAVANJ/ 12.4. Osnove muffina i cupcakesa
Muffini s jagodama
Muffini s kokosom i višnjama
Čokoladni cupcakevi
Bijeli cupcakeovi
Kolač od mrkve
SVIBANJ / 17.4. Vučena tijesta
Štrudla od sira s domaćim korama
Štrudla od jabuke s domaćim korama
LIPANJ / 14.5. Kuhana tijesta
Princes krafne
Ekleri
Posluživanje: slastičarska krema i čoko ganache