Poklon bon

Voditeljica

Gabrijela Vrbetić

Zovem se Gabrijela Vrbetić, imam 35 godina i završen Agronomski fakultet, smjer Hortikultura uz inozemnu stručnu praksu u Grčkoj (Atena). Prije godinu i pol (05.2021.) napustila sa posao u gradu, vratila se u svoje izvorno stanište – Prirodu i u potpunosti se posvetila onome što zapravo jesam i najbolje znam – istraživanju, sakupljanju i očuvanju samoniklog jestivog i ljekovitog bilja mojeg jaskanskog kraja. Za moje početke u sakupljanju bilja zaslužan je moj stric koji mi je tada bio jedini izvor znanja i literature (imala sam oko 10 godina). Narušeno fizičko zdravlje te želja za jednostavnijim i zdravijim načinom života potaknuli su me na razmišljanje o bogatstvu naše divlje flore kao izvoru hrane i prirodnom lijeku.

Od prošlog proljeća (03.2021.) organiziram radionice *Samoniklo jestivo i ljekovito bilje* u prirodi, pokraj Jastrebarskog. Cilj i namjera mojih radionica je ući dublje u svijet biljaka koje nas okružuju; upoznati ih na njihovom prirodnom staništu kako bi se teoretsko znanje pretvorilo u iskustvo kojim nastaje trajno znanje i daljnja sigurnost u prepoznavanju našeg samoniklog bilja. Na radionicama učimo prepoznati i sakupljati naše divlje ljestive i ljekovite biljke, kako nam mogu pomoći poboljšati zdravlje, sa naglaskom na jestivo samoniklo bilje (‘foraging’) i kako ga pripremati.

Cjelodnevnim zajedničkim učenjem i sakupljanjem biljaka u prirodi opuštamo svoje tijelo, um i duh te ponovno otkrivamo neprocjenjivu snagu ljekovite prirode i zajedništva. Ponovno uspostavljajmo izgubljeni kontakt i komunikaciju sa Majkom Prirodom; vraćanje počecima, našim korijenima, našim duboko zakopanim instinktima i vještinama za preživljavanjem u Prirodi. Pogotovo sad kad je tendencija poskupljenja hrane postala svakodnevnica.

Surađujem sa poznatim hrvatskim chefom – uvrštavanje divljeg jestivog bilja u menije.

Više o meni i mom radu pronađite OVDJE.

2024 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.