Kulinarska radionica

Čokoladne torte – 3.4.2024.

Izrađujemo osnovne čokoladne torte koje su spremne za posluživanje isti dan – čim se malo ohlade.

Pregled

Informacije o radionici

Na radionici učimo pripremati osnovne čokoladne biskvite s brašnom i bez brašna, čokoladnu ganache kremu i lava cake – vrući čokoladni kolač iz kojeg izlazi lavina čokolade. Objasnit ćemo kako odabrati dobru čokoladu, od čega se sastoji i kako ju pravilno otopiti te koristiti. Uz nekoliko pametnih trikova (kako koristiti prašak za pecivo, sodu bikarbonu ili tučene bjelanjke; kako obuzdati papir za pečenje i kako tortu peći u parnoj kupelji) kući odlazite spremni za svoje prve čokoladne korake. A sve kolače koje pripremimo degustiramo odmah!

Na radionici pripremamo četiri čokoladna recepta. Odabrali smo deserte koji nisu zahtjevni za pripremu i odlični su za početnike, a mogu se poslužiti i jesti isti dan. Glavni sastojak je čokolada, a sve što se pripremi može se kombinirati s drugim desertima.

Na ovoj radionici naučit ćete:

– kako odabrati dobru čokoladu
– kako pravilno otopiti čokoladu
– izradu osnovnih biskvita (s brašnom i bez brašna)
izradu osnovnih krema (ganache)

Recepti koje pripremamo:

– sacher torta s čokoladnom glazurom
– čokoladni lava kolač
– francuska čokoladna torta s bademima, pripremljena u parnoj kupelji
– kakao torta s bananama i ganache kremom

Voditeljica radionice:

Prijavite se sada

Datum:

06/03/2024

Vrijeme:

18:00 - 20:30

Lokacija:

Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena:

65 EUR

Popust za dolazak u paru je 15%: 110 EUR

Ova radionica je popunjena. Prijavi se na naš Newsletter kako bi na vrijeme dobio raspored radionica.

2024 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.