Na radionici učimo pripremati osnovne čokoladne biskvite s brašnom i bez brašna, čokoladnu ganache kremu i lava cake – vrući čokoladni kolač iz kojeg izlazi lavina čokolade. Objasnit ćemo kako odabrati dobru čokoladu, od čega se sastoji i kako ju pravilno otopiti te koristiti. Uz nekoliko pametnih trikova (kako koristiti prašak za pecivo, sodu bikarbonu ili tučene bjelanjke; kako obuzdati papir za pečenje i kako tortu peći u parnoj kupelji) kući odlazite spremni za svoje prve čokoladne korake. A sve kolače koje pripremimo degustiramo odmah!
Na radionici pripremamo četiri čokoladna recepta. Odabrali smo deserte koji nisu zahtjevni za pripremu i odlični su za početnike, a mogu se poslužiti i jesti isti dan. Glavni sastojak je čokolada, a sve što se pripremi može se kombinirati s drugim desertima.
Na ovoj radionici naučit ćete:
– kako odabrati dobru čokoladu
– kako pravilno otopiti čokoladu
– izradu osnovnih biskvita (s brašnom i bez brašna)
izradu osnovnih krema (ganache)
Recepti koje pripremamo:
– sacher torta s čokoladnom glazurom
– čokoladni lava kolač
– francuska čokoladna torta s bademima, pripremljena u parnoj kupelji
– kakao torta s bananama i ganache kremom