Učimo zanimljivosti gastronomije ove zemlje bogate i raznolike gastronomske ponude i radimo 5 recepata u kojima ćete svladati tehnike pripreme nekih od najpoznatijih jela.
Ana Uremović Longobardi uz supruga stoji iza Papavero Pizza Food Lb-a koji svoju prepoznatljivost gradi na originalnoj recepturi koja je spoj tradicionalnih talijanskih namirnica i svježih lokalnih dodataka. Slavonka rođena u Vinkovcima se kao dvanaestogodišnjakinja s obitelji seli u Italiju. Od svoje šesnaeste godine kontinuirano radi kao kuharica i konobarica. Po završetku ekonomskog studija u Veneciji, u potpunosti se posvećuje svojoj najvećoj strasti – profesionalnom kuhanju. Svoje kulinarsko umijeće usavršava u vrhunskim restoranima gurmanski zahtjevnih gradova Bibionea, Venecije i Trevisa. Nakon Italije, seli u Irsku gdje radi kao chef kuhinje, te aktivno sudjeluje u uhodavanju novog restorana u blizini Dublina. Restoran osvaja prvu nagradu Irish Timesa kao “Best new entry” restoran u Irskoj.
Zajednički pripremamo i večeramo:
– Arancini Siciliani
– Risotto šparoge i slanina
– Risotto alla milanese
– Cannoli