U opuštenoj atmosferi kroz 6 radionica tijekom 6 mjeseci zajednički radimo više od 20 recepata. Po radionici pripremamo 2 – 4 recepata i učimo:
– napredne kuharske tehnike i obradu namirnica
– planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
– zahtjevnije recepte i kreativan pristup kuhanju
– praktične savjete i trikove
TEME (detaljni opisi po temama niže)
1. RIŽA – Vrste riže i obrada, kuhanje rižota, kuhanje pilava / 25.9.2024.
2. NJOKI – Osnove izrade tijesta; Klasični njoki; Rimski njoki; Gnudi
3. TELETINA & JUNETINA – Obrada i priprema mesa; Pečenje; Odresci; Umaci za posluživanje
4. SVINJETINA – Obrada i priprema mesa; Kotleti; Lungić; Pečenje
5. STIR FRY – Osnove pripreme; Meso; Povrće; Rezanci; Riža
6. CURRY – Osnove pripreme; Začini; Curry s piletinom; Curry sa svinjetinom/ Veganski Curry
INFORMACIJE
– Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.
Rujan 2024. – Veljača 2025.
Jednom mjesečno – DATUM NAJAVLJUJEMO DO 25. MJESEC RANIJE
Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.