Mala škola kuhanja je upravo za tebe!
Ideja Škole kuhanja 1 je kroz 6 radionica u opuštenoj atmosferi zajednički pripremiti više od 25 recepata i kroz njih naučiti:
– kuharske tehnike i obradu namirnica
– planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
– zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
– praktične savjete i trikove
TEME (detaljni opisi po temama niže)
1. Domaća tjestenina i umaci / 11.9.2024. u 18h
2. Jela „na žlicu“
3. Bijelo meso
4. Crveno meso
5. Riba i plodovi mora
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani)
INFORMACIJE
– Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.
Rujan 2024. – Veljača 2025.
Jednom mjesečno – DATUM NAJAVLJUJEMO DO 25. MJESEC RANIJE
Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.
TEME
1. Rujan / Domaća tjestenina i umaci
– Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
– Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
– Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
– Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje
2. Listopad / Jela „na žlicu“
– Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
– Kuhanje krem juhe
– Gulaš
– Grah – zapečeni grah s pogačicama
– Sarma
3. Studeni / Bijelo meso
– Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
– Priprema piletine i trančiranje piletine
– Kuhanje umaka od batka i zabatka
– Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
– Priprema salete s piletinom za predjelo
– Priprema pire krumpira za prilog
4. Prosinac / Crveno meso
– Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
– Priprema ramsteka
– Priprema umaka od junećeg buta
– Priprema njoka za prilog
– Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek
5. Siječanj / Riba i plodovi mora
– Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
– Pripremanje i filetiranje skuše
– Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
– Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
– Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji
6. Veljača / Domaći kruh i namazi (slani i slatki)
– Focaccia
– Irski soda kruh
– Pita kruh
– Grisini
– Tapenada
– Hummus
– Pileća pašteta
– Namaz od lješnjaka
– Speculatius namaz