Kulinarska radionica

ŠTRUKLI & BUREK 24.5.2025.

Izrada vučenog tijesta je tradicionalna vještina koji se koristi za pripremu raznih vrsta slanih i slatkih jela poput štrukli, bureka i savijača. Na radionici ćete naučiti umijesiti elastično tijesto koje se može razvući bez pucanja i pet vrsta punjenja – tri slana i dva slatka.

Vaše mjesto se osigurava mailom “Potvrda rezervacije” koji ćemo Vam poslati nakon primljene uplate. Mjesta popunjavamo po redosljedu pristiglih uplata.

Centar za kulturu prehrane Zagorski štrukli

Pregled

Informacije o radionici

Izrada vučenog tijesta je tradicionalna vještina koji se koristi za pripremu raznih vrsta slanih i slatkih jela poput štrukli, bureka i savijača. Na radionici ćete naučiti umijesiti elastično tijesto koje se može razvući bez pucanja i pet vrsta punjenja – tri slana i dva slatka. Proces vučenja zahtijeva strpljenje i pažnju, ali s praksom ćete razviti vještinu za postizanje idealne debljine i teksture tijesta. Na kraju radionice ćemo degustirati sva jela kako biste mogli usporediti teksturu tijesta i okuse raznih punjenja.

Na ovoj radionici ćete naučiti:
– koja vrsta brašna je najbolja za savršeno glatko vučeno tijesto
– kako umijesiti tijesto
– kako znati kada je tijesto spremno za razvlačenje
– razvlačiti tijesto na stolnjaku
– zarolati i skuhati/ispeći punjeno tijesto


Recepti koje pripremamo: – Štrukli sa sirom – Burek s mesom – Krumpiruša – Makači – Savijača s jabukama

Voditelj radionice:

Zanima me radionica*

Vaše mjesto se osigurava mailom “Potvrda rezervacije” koji ćemo Vam poslati nakon primljene uplate. Mjesta popunjavamo po redosljedu pristiglih uplata.

Vrijeme:

18:00 - 20:30

Lokacija:

Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena:

75 EUR

Popust za dolazak u paru je 15%: 135 EUR

Uplatu je potrebno izvršiti na:

IBAN: HR1023600001501932088
– Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o.,
– Nazorova 18, 10000 Zagreb
– Opis: NAZIV I DATUM RADIONICE
– Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

2025 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.