Kulinarska radionica

CERAMICS, WINE & FOOD – 23.03.2024.

Spajamo užitke stvaranja raznih vrsta 😊 Za dobrodošlicu, nazdravljamo s likerom domaće izrade i pokojom fritulom, da se opustimo i prionemo na red rada i red zabave.
Centar za kulturu prehrane CERAMICS, FOOD & WINE

Pregled

Informacije o radionici

Dok odmarate ili smišljate šta dalje sa Andreom raditi, moći ćete gledati i degustirati zalogajčiće koje će Tonka pred Vama dovršavati i uz sve to nazdraviti čašom vina.

Počinjemo s keramikom i voditeljicom Andreom

– Keramička posuda
– Radit ćemo posudu koju smo oduvijek željeli napraviti za sebe ili nekog bliskog.
– Primijeniti ćemo tehniku valjanja gline, drvenim valjkom, koristeći njeno svojstvo sličnosti s tijestom. Prema želji to može biti tanjur, zdjelica ili pladanj. Po inspiraciji možemo dodavati aplikacije, utiskivati motive, te štapićem crtati/pisati.
– Kad donesemo odluku što ćemo raditi, svakome će biti dodijeljena potrebna količina materijala i alat nužan za izradu.
– Valjat ćemo glinu na stolovima presvučenim tkaninom. Svatko će oblikovati i ukrasiti zamišljeni predmet i potpisati se. Osušiti i ispeći ću ih u svojoj radioni, glazirati transparentnom glazurom, te će svatko svoj uradak moći preuzeti za 2 tjedna na lokaciji prema najavi u Zagrebu ili šaljemo poštom za one koji nisu u Zagrebu.
– Tko stigne, može napraviti i više predmeta.

Uključujemo Tonku i fritule

– Svatko od Vas moći će pitati , pogledati i naravno degustirati sve šta Tonka u kutu dovršava.
– Dovršavati će zalogaje čije će komponente pripremiti nešto prije.
– Biti će tu krema u čaši, slatkih fritula sa raznim umacima, te slane fritule sa sardelama ili gljivama ovisi što više volite.
– Moći ćete u pauzama sami peći fritule. Kroz smijeh, zabavu, degustaciju i pokoju čašu vina doći ćemo do trenutka gdje će te Vi nama pokazati svoje posude ili predmete koje ste napravili uz pomoć svoje mentorice Andree .

Veselimo se druženju i učenju s Vama, nestrpljivo očekujemo vaše radove.

Uključeno:

– radionica keramike
– rad/ovi koje ste napravili
– zalogajčići i učenje njiihove pripreme
– aperitiv
– čaša vina

Voditeljice radionice:

Prijavite se sada

Datum:

23/03/2024

Vrijeme:

16:00 - 19:00

Lokacija:

Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena:

90 EUR

Ova radionica je popunjena. Prijavi se na naš Newsletter kako bi na vrijeme dobio raspored radionica.

2024 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.