Prolazimo pripremu racepata koje inače ne možemo zamisliti bez mliječnih proizvoda i jaja. Učimo sve što trebamo znati kada ove grupe namirnica izostavljamo iz prehrane – kako ih nadomjestiti nutritivno, kako ih nadomjestiti u jelima i receptima, koji su alternativni proizvodi …
Učimo praviti vlastito mlijeko od žitarica i orašastih plodova koje će zasigurno biti ukusnije, kvalitetnije, prirodnije i jeftinije od onog kupovnog. Učimo kako napraviti tijesto za palačinke bez jaja te kako istu logiku zamjene jaja primijeniti za druge recepte s jajima. Učimo pohati različito povrće bez jaja i konačno, radimo zdrave i fine popečke! Dok kuhamo i družimo se, pitate što god vas zanima. 🙂
Na radionici učimo:
– Kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla
– Kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla
– Učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
– Zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
– Praktične savjete i trikove vege kuhanja
Što pripremamo:
– Vegetarijanski Wellington s gljivama
– Vegetarijanska pečenka od bundeve
– Pogačice s karameliziranim lukom i feta sirom
– Salata s keljom i jabukama uz dressing od meda i senfa
-Glazirane mrkve s brusnicama i javorovim sirupom