Poklon bon

Kulinarska radionica

Hrana i kuhanje – Usvoji željene navike kroz uživanje – 29.06.2023.

U današnjem tempu života kuhanje nam je postalo kukanje, a konzumiranje hrane najčešće potreba da utažimo glad fizičku ili pak emocionalnu.
Centar za kulturu prehrane Hrana i kuhanje Usvoji željene navike kroz uživanje

Pregled

Informacije o radionici

Uz veliku dostupnost brzih rješenja poput (polu)pripremljene hrane ili dostava, pomalo smo se udaljili od hrane i zaboravili njezinu ulogu i važnost u našim životima.

Odnos prema hrani nije lako izgraditi u današnjem vremenu kada uz veliku ponudu svega što nam je dostupno naše sposobnosti za donijeti dobru odluku nerijetko zakažu pod utjecajem „dobre ponude“, akcije ili nekog drugog marketinškog alata. Danas kada nam se stalno negdje žuri i kada vrijeme za obrok jedva utrpamo u dnevni raspored ili pak preskočimo dajući prednost sastancima, trebali bismo pridati veću pažnju načinu na koji konzumiramo hranu.

Kuhanje i jedenje ne bi nam smjeli biti obveza, kukanje ili teret, već trenutak opuštanja, ugode i druženja.

Na radionici svjesnog kuhanja i jedenja upravo ćemo naučiti kako kuhanje doživjeti na ugodniji način i kako konzumiranje hrane pretvoriti u zdravi užitak. Započet ćemo s upoznavanjem u kuhinji i s pripremom određenih jela. Tijekom pripreme hrane pažnju ćemo usmjeravati na ono što i kako radimo: uključit ćemo sve naše osjete kojima ćemo dopustiti da probude našu znatiželju o hrani, fokusirat ćemo misli na „ovdje i sada“, opustiti se i zabaviti.

Dokazano je kako svjesno kuhanje i svjesno jedenje pozitivno utječu na osjećaj zadovoljstva, pažnju te istovremeno smanjuju stres i anksioznost. Kuhanje kao aktivnost potiče osjećaj vlastite vrijednosti, potiče samopouzdanje i ugodne emocije.

Ne zaboravimo da su kuhanje i jedenje načini brige o sebi, a kada kuhamo i za naše prijatelje i obitelj tada kuhanje poprima onu posebnu notu, a to je ljubav i zajedništvo.

Voditeljica radionice:

Prijavite se sada

Datum:

29/06/2023

Vrijeme:

18:00 - 20:30

Lokacija:

Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Cijena:

65 EUR

Popust za dolazak u paru je 15%: 110 EUR

2024 © Biotehnicon poduzetnički centar d.o.o. Sva prava pridržana.