Zato u ovoj radionici naučiti ću vas kako pripremiti vučeno tijesto, na koliko načina termički obraditi štrukle, kako ih servirati, kako se poigrati s okusima te naravno, par trikova za stvarno savršene štrukle.
U početku ćemo krenuti s pripremom vučenog tijesta, upoznati se s teksturama tijesta te kako izgleda tehnički dobro napravljeno tijesto. Zatim ćemo tijestu dati malo vremena, a mi se baciti na pripremu nadjeva. Nakon toga, vrijeme je za onaj trenutak gdje ime dobiva smisao „vučeno tijesto“, tu nam treba mirna ruka. Nakon toga dolazimo do nadijevanja tijesta, motanja te na samom kraju i termičke obrade štrukli. Tijekom cijelog vremena trajanja, otvoren sam za sva pitanja (o štruklima, ali i o svemu drugom). Na kraju ćemo se poigrati serviranjem štrukli ali i naučiti da postoji puno više od kuhanih i zapečenih štrukli.
Vjerujem kako ćete u ovoj radionici naučiti puno novih, korisnih stvari, a to su:
– Temeljni recept vučenog tijesta
– Glatko ili oštro brašno (koja je razlika)
– Tehnika razvlačenja tijesta
– Termička obrada štrukli
– Serviranje štrukli
– Nadjevi za štrukle (ali i druge vrste savijača ili tjestenina)
– A na samom kraju i spajanje okusa (nije sve u siru)
Naravno, s obzirom da sam otvoren za sva pitanja, možete naučiti još dosta toga pored štrukli.